obligat symbios

Ett parförhållande har flera olika faser och kan utvecklas i flera olika riktningar. Med vissa utvecklas långsamt en sammanflätning, utslätning och ihopväxning. Hans drömmar blir dina, dina åsikter blir hans. Era kroppar blir en och ni älskar och bråkar om vart annat. Hela ditt väsen blir fullkomligt beroende av hans kärlek och bekräftelse precis som hans väsen blir fullkomligt beroende av dig för att kunna överleva.

Som en svamp kan slingra sig fast runt en trädstam och de två livsformerna samleva i en harmonisk och kärleksfull symbios, men så småningom komma att sakta tära på varandra. Sakta förändra varandra. Försvaga varandra som individer.

Skulle svampen avlägsnas från stammen skulle de båda dö på varsitt håll. I början är det så vackert, när alla gröna vårlöv slår ut på kärlekens grenar. Man känner sig stärkt. Ser sig själv genom den andres ögon. Blir vackrare lugnare starkare.

Men sen. vänder det.

Kärleken blir en drog. Hans kropp blir en plåga att vara utan. Doften huden håret måste vara hos dig. Nära, nära, nära alltihop. Som om du var en abstinent heroinist och han din nästa fix.

Det är bara riktigt skönt när ni är tillsammans. När hans kropp är i din kropp och din hud är pressad mot hans hud och din tunga känner hans tunga, bara då mår du bra.

Sen vill han att det ska vara slut och du inser att det inte går. Att det bara inte går. Utan honom och hans kropp och väsen finns inte du. Då är den här varelsen död. Så du köpslår desperat, vad som helst, du gör vad som helst, bara du får stanna. Ni kan ha ett öppet förhållande, du ska sluta ställa krav, sluta pressa och stressa med ditt barnprat. Din desperation gör dig så svag. Självutplånande. Patetisk.

Men du får stanna. Och du älskar honom. Och ni älskar varandra.

Och kärleken är en obligat symbios.

Advertisements

4 thoughts on “obligat symbios

  1. jag visste inte att en svamp kunde leva i symbios med något, jag trodde de bara var parasieter. Där lärde jag mig något nytt!:D

    • Jo dö, här på Fridaswork får man lära sig att även en klängig svamp kan vara till nytta! There’s hope for me still! 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s